Loenatiks

Holistisch hondencentrum Loenatiks

 Voor een sociaal, positief opgevoede, gehoorzame gezinshond

Welkom

Welkom bij Holistisch Hondencentrum Loenatiks.
Holistisch staat voor eenheid, samenwerking en harmonie. 
Het geheel wordt bekeken, de handler, de hond en de omgeving.

Er wordt uitgegaan van drie lagen:

  • Het lichaam,
  • Gedachte en
  • Gevoel.

Vanuit een persoonlijke aanpak, respectvol voor ieders individualiteit.
Trefwoorden daarbij zijn; 

  • zorgvuldigheid
  • humor
  • duidelijkheid
  • steunend 
  • confronterend.

Hondencentrum Loenatiks richt zich op het opvoeden. Dat wat je leert gebruik je in het dagelijks leven. Doordat er gewerkt wordt aan wederzijds vertrouwen, rust en veiligheid wordt een commando anders gekoppeld.

Creëren dat beide positief, zelfverzekerd voelen en dan een commando aan het gedrag/ handeling koppelen. Zodat het een positieve inprenting wordt, die mee wordt genomen in de volgende situatie. Waardoor je hond zelf gewenste keuzes gaat maken, en jullie samen van het leven kunnen gaan genieten!

Vrijheid- Avontuur- Vrede

Wie ben ik

Wie is het gezicht achter Holistisch Hondencentrum Loenatiks.

Mijn naam is Inge Lambriex.
Op het moment zijn we in het bezit van een Tervuerense herder teefje Loena, twee Rhodesian ridgebacks, een reu Nelson en een teefje Nahla en  een Finse lappenhond, een teefje Isa genaamd.

Mijn passie voor honden begon al vele jaren geleden. Ik was nog jong, toen ik met de buren, hondententoonstellingen mocht bezoeken. Zij fokten Tervuerense herders. 
Na jaren op binnen- en buitenlandse shows gelopen te hebben en betrokken te zijn geweest bij de trainingen van verschillende honden, raakte ik, na het fokken van verschillende nesten gefascineerd door het gedrag van de hond in het algemeen.

Toen ik de opleiding dierenverzorging volgde, bood deze richting mij de kans om op een professionele manier kennis op te doen over hondengedrag.
Door de jaren heen heb ik diverse opleidingen gevolgd, waarbij ik door het contact met ervaren mensen, die op verschillende manieren actief met honden bezig waren, een scala van praktijkervaringen heb opgedaan.

In opleiding van Cesar Millan, the dog whisperer.

Klik voor de website van Cesar Millan