Loenatiks

Holistisch hondencentrum Loenatiks

 Voor een sociaal, positief opgevoede, gehoorzame gezinshond

Loenatiks

Wat kan ik doen om meer plezier te beleven aan mijn hond

Om een verandering in je leven toe te laten is enige inspanning vereist. De beloning is een zelfgekozen gewenste verandering, toegepast in een zinvoller, bevredigend leven.

Loenatiks Workshop

Opvoeding en training

Het opvoeden en trainen kan vanaf 8 weken jong ingezet worden tot een oneindige leeftijd…
Iedereen is welkom, jong leert van oud en we helpen elkaar. Juist de intacte reuen (niet gecastreerd) en honden die intense emoties vertonen hebben hulp nodig, en de eigenaren om in de maatschappij veilig te kunnen functioneren.

Er zit een verschil tussen trainen en opvoeden. Opvoeden is het begeleiden van de hond naar zelfstandigheid; de hond heeft geleerd om zelf de juiste keuzes te maken. Het gaat erom hoe de hond en eigenaar zich voelen, zowel emotioneel als lichamelijk. De fundering is intensiteit doorbreken, herstellen en tot rust komen. Je bent een team en werkt vanuit vertrouwen en respect. Als dit stabiel is, dan kun je gaan trainen. Trainen betekent een fysieke prestatie verbeteren, bijvoorbeeld het commando sneller en/of strakker krijgen. Je richt je op hoe iets er uitziet en minder op hoe je hond en jij zich erbij voelen. Mocht een training vastlopen, dan kun je van leermethode veranderen of weer naar de basis van het opvoeden gaan.

Tijdens een consult krijg je persoonlijke begeleiding bij het voorkomen en of verhelpen van het (probleem gevende) gedrag van de hond. Hond en eigenaar worden stapsgewijs geleerd op een andere wijze met elkaar om te gaan in verschillende situaties.

Loenatiks leent vrijblijvend boeken en dvd’s uit over het gedrag van mens en dier, om het advies te ondersteunen.

Werkwijze

Intake

Het intake gesprek is bedoelt om elkaar beter te leren kennen. Het inschrijfformulier door te nemen, de methodiek van Loenatiks uit te leggen en het (probleem) gedrag te behandelen. Er worden toepasselijke oefeningen uitgelegd en er worden afspraken gemaakt voor het trainingsplan.

De locatie is afhankelijk van het gedrag ter observatie. Dit kan in de thuis situatie of op locatie zijn, evt. met de inzet van een loenatikshond.

Consult

Na de intake volgt enkele weken later een consult. Tijdens dat consult wordt er een thema behandeld. Zodat de hond en eigenaar bewust en bekwaam worden en juist om gaan met die situatie. De weken erna volgt er contact over het verloop van het betreffende thema. Het kan zijn dat er herhaling nodig is of dat er een moeilijke prikkel ingezet kan worden. Het tijdsbestek tussen de consulten wordt samen besproken.

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan een consult kan je je inschrijven via onderstaande link. Verdere informatie wordt dan gemaild. Mocht je vragen hebben kan je deze stellen via de knop “contact’.

Loenatiks CONTACT Formulier