Loenatiks

Holistisch hondencentrum Loenatiks

 Voor een sociaal, positief opgevoede, gehoorzame gezinshond

Loenatiks

hoeveel kan ik leren

De mogelijkheid om nieuwe kennis op te doen, om ervaringen te delen, inzichten te krijgen en het verbeteren van vaardigheden, kan je tot inspirerende bevindingen komen

Loenatiks Cursus

Inspirerende bevindingen opdoen per thema

De mogelijkheid om nieuwe kennis op te doen, om ervaringen te delen, inzichten te krijgen en het verbeteren van vaardigheden, kan je tot inspirerende bevindingen komen. Sessies waarin een thema centraal wordt genomen, spiegels voor worden gehouden en gedachten worden aangereikt die de vaste overtuigingen doen wankelen!

Door niet statig in een kantoor ruimte te gaan zitten maar vrij, in de buitenlucht (overdekt)
Door samen een gesprek te voeren, door elkaar te ondersteunen en uit te dagen, die geleid wordt door een gedragsdeskundige. Zodat er gereageerd kan worden met eigen informatie, ervaringen en attituden. Tijdens de training gebeuren er vaak veel dingen tegelijk en kan je niet alles opslaan, verwerken en omzetten. Om hiervoor de rust en ruimte te geven zijn de kennis sessies

De basis van holistisch opvoeding en trainen
De hiërarchie van een hond, ongehoorzame honden, balans hond handler en de situatie, de 3 karakter types
Balans opvoeden en trainen
Situaties, thema’s, motivatie schema, regels en doelen, onderdelen, fase’s, ontladen en afronden
Hoe denkt en leert een hond
Aanleren, motivatie schema, stress emmer, gemoedstoestand, lichaamstaal, omgeving cirkels
Handler
Gemoedstoestand, verkeerde denkpatronen, uitdagen automatische gedachten, disfunctionele schema’s
Ontmoeten en begroeten
Hondenetiquette, persoonlijke ruimte, de sociale types, hoe spelen honden, speelstijlen en wat kan er mis gaan

Naast kennis sessies zijn er ook roedelwandelingen, bewustwording trainingen, telefonsch consulten en workshops die gevolgd kunnen worden ter ondersteuning. Het Loenatiks e-book is een goede theoretische ondersteuning, met werkbladen, om zo je opvoeding en training gestructureerd te onderhouden!

Werkwijze

Je kan via de social media kanalen zien wanneer er een kennis sessie plaats vind. Op de uitnodiging zal een datum, tijd, locatie etc vermeld staan. Via de uitnodiging kan je reageren. Er wordt dan een inschrijfformulier naar je gemaild. Het verdere contact verloopt via de mail.

Mocht je intresse hebben in de service, kan je een vrijblijvende mail sturen naar loenatiks.

Loenatiks CONTACT Formulier

Cursus

Veel honden en eigenaars hebben moeite met cursussen op reguliere hondenscholen. Doordat de focus ligt op commando’ s aan te leren, is er minder tijd voor de socialisering en (herstel) rust.

In het dagelijks leven zijn er uiteenlopende honden, ieder met hun eigen rugtas. Waardoor het niet mogelijk is op een natuurlijke, positieve manier kennis te maken. Dit geld voor aangelijnd als loslopend.
Als jouw hond wat problemen heeft, onzeker of gevoelig is en snel stress opbouwt, is extra begeleiding in het benaderen en passeren een must om de wandeling als ontspannen te kunnen ervaren!

Het doel van de cursus is dat de eigenaar bewust wordt en leert te begrijpen welke informatie een hond binnenkrijgt tijdens een dagelijkse wandeling. Wat zijn de triggers en hoe de hond deze omzet.
Doordat je kennis krijgt wat er gebeurt kan je leren dit te voorkomen. Krijg je handvaten hoe een gedrag te stoppen en zo positief mogelijk af te ronden. Wordt een team samen die gebouwd is op respect en vertrouwen.

Cursussen worden in een pakket vorm aangeboden (4 lessen van een uur). Een cursus wordt per thema aangeboden. De lessen zijn dan opgedeeld in een aantal onderdelen. Zodat wat je leert in het dagelijks leven toegepast kan worden.

Werkwijze

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan een cursus kan je je inschrijven via onderstaande link. Verdere informatie wordt dan gemaild. Mocht je vragen hebben kan je deze stellen via de knop “contact’.

Het kan zijn dat via het inschrijfformulier en of tijdens de cursus het nog te intens ervaren word, waardoor positief en succesvol gedrag uit blijft. Dan de service consult en of tele-consult geadviseerd worden. Door de juiste kennis en handvaten te krijgen kan erna weer worden deelgenomen aan de cursussen.

Loenatiks CONTACT Formulier