Voor een sociaal, positief opgevoede, gehoorzame gezinshond. 

Coaching & bewustwording. Voor begeleiding en inspiratie.

Holistisch hondencentrum LOENATIKS

Leer hoe jij je hond op een gewenste manier kan introduceren aan andere honden. Dit begint bij het begin, vanuit welke gemoedstoestand haal jij je de hond uit de auto? Hoe lang houdt je je hond aangelijnd? Geef je hond de mogelijkheid te leren om aangelijnd en onaangelijnd andere honden te kunnen benaderen, passeren, begroeten en ontmoeten. Hierin wordt zoveel gecommuniceerd onder de honden, iets waar wij mensen niet bij stil staan en maar doorlopen. Weldat er allerlei emoties gaande zijn, en wanneer en hoe worden deze geuit?


Doordat handler en hond langer samen zijn in een groep van honden is dit een andere, positieve ervaring. Door dit zelfvertrouwen bouwen jullie toegevoegde levenservaringen op, die door worden gezet in het dagelijks leven. Doordat er informatieve aandacht gegeven wordt is deze service ook toereikend voor handlers die nog niet met de hond kunnen deelnemen! Er gebeuren zoveel sociale hondse gespreken, lichaamstaal te herkennen en wat als de handler met zijn gedachtes, gevoel en gedrag erbij komt...Wie heeft welke taak, welke fuctie, welke speelstijlen zijn er gaande, hoe blijft er controle? 


Wandelen in een overzichtelijke groep, onder begeleiding van een gedragsdeskundige is plezierig en leerzaam. Elke wandeling is uniek!

Aandachtspunten van een roedelwandeling zijn:

 • Hoe jezelf te introduceren in een groep
 • Wanneer en hoe aan en af te lijnen
 • Benaderen en passeren van andere honden (bekent en onbekent)
 • Ontmoeten en begroeten van andere honden (bekent en onbekent)
 • Types, taken en speelstijlen herkennen van je eigen hond en van andere honden begrijpen
 • Kalmerings,- stress signalen en mentaal herstel leren herkennen en toepassen
 • Omgeving cirkels en prikkels bewust van worden
 • Gemoedstoestanden handler eigen maken
 • Welke positie heeft je hond in een roedel
 • Verschillenden situaties ervaren tijdens een wandeling: naderende honden, groepsdynamiek, jacht etc
 • wat zijn de wel en niet doen items (regels en doelen)

Met biologisch, vers zelfgemaakte lunch!
 

Door het lunchmoment ontstaat er rust en ruimte om te evalueren wat er tijdens de wandeling ervaren is en vragen te stellen over hoe dit in eigen omgeving om te zetten.
Door de lunch samen te nuttigen ervaar jij en je hond wat de meerwaarde is om deel uit te maken van een groep. Een roedel die gewerkt heeft en samen kan ontspannen in elkaars bijzijn. Honden zijn sociale wezens, uren samen zijn heeft een hele andere lading en meerwaarde dan een paar honden op straat te passeren. Deze ervaring nemen ze mee naar huis en zet zich daar door. Elke wandeling is anders en je blijft leren en mooie momenten ervaren!

 

Naast wandelingen zijn er ook bewustwording trainingen, kennis sessies, telefonsch consulten en workshops die gevolgd kunnen worden ter ondersteuning. Het Loenatiks e-book is een goede theoretische ondersteuning, met werkbladen, om zo je opvoeding en training gestructureerd te onderhouden!