Voor een sociaal, positief opgevoede, gehoorzame gezinshond. 

Coaching & bewustwording. Voor begeleiding en inspiratie.

Holistisch hondencentrum LOENATIKS

  

De holistische gedragsbegeleiding omvat het dier in al zijn facetten en houdt rekening met lichaam, geest, ziel, voeding en beweging, maar ook met de huisvesting en de omgangsvormen tussen mens en dier. Een gezonde hond wordt beschouwd als een dier wat in harmonie leeft met zijn omgeving. Pas wanneer er lichamelijke, emotionele en of gedragsmatige klachten zijn, merken we dat er een onbalans is ontstaan.

Het opvoeden en trainen kan vanaf 8 weken jong ingezet worden tot een oneindige leeftijd...

Tijdens een consult krijg je persoonlijke begeleiding bij het voorkomen/ verhelpen van het (probleem gevende) gedrag van de hond. Hond en handler worden stapsgewijs geleerd op een andere wijze met elkaar om te gaan in verschillende situaties.

Loenatiks leent vrijblijvend boeken en dvd’s uit over het gedrag van mens en dier, om het advies te ondersteunen.

Doorlopend is de hond in interactie met je en vraagt constant reacties van je, waarbij je moet bepalen wat goed of fout is en weet dit in jouw voordeel te gebruiken. Als je de waarde van de hulpmiddelen en motivatie gaat verwarren, dan zal je training met de hond uiteindelijk neerkomen op het aanleren van een aantal kunstjes. Doet de hond een kunstje (hoe goed deze ook word uitgevoerd), dan is de motivatie, de uitdaging verlegd naar het hulpmiddel. Doel: hulpmiddel en beloning samen laten vallen. Het gaat de hond alleen maar om de beloning en niet meer om jou. Doet de hond echt iets voor je, dan presteert hij voor je. Omdat de rangordeverhoudingen goed zijn en doordat hij deze accepteert en respecteert, werkt hij voor de leider. Honden trainen volgens de regels van de natuur. Zie www.deroedel.com

 

Naast consulten zijn er ook roedelwandelingen, bewustwording trainingen, kennis sessies, telefonsch consulten en workshops die gevolgd kunnen worden ter ondersteuning. Het Loenatiks e-book is een goede theoretische ondersteuning, met werkbladen, om zo je opvoeding en training gestructureerd te onderhouden!


Werkwijze consult

Respect­▲Vertrouwen▲Balans▲Rust▲Veiligheid▲Eenheid▲Harmonie▲Begrip▲Ontwikkelen▲Groeien▲Plezier

 

Informatie en of inschrijven;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           telefoon:  0031 (0)627 480 273,  Inge Lambriex