Voor een sociaal, positief opgevoede, gehoorzame gezinshond. 

Coaching & bewustwording. Voor begeleiding en inspiratie.

Holistisch hondencentrum LOENATIKS

  

Gastenboek

Beste hondenvriend,

Graag wil ik je, jullie bedanken voor het gestelde vertrouwen en het fijne samenwerken.
Ik vroeg me af of je je ervaringen wilt delen in het gastenboek.

Bedankt voor je inzet, doorzettingsvermogen en openheid.

Geniet van wat jullie bereikt hebben!!

* Kopieer je bericht voordat je het plaatst. Mocht het systeem niet volledig werken.
   Controleer uw spam mail, helaas komt het nog wel eens voor dat mijn mails in de spam map terecht komen. 

 

Plaats bericht
Onderwerp *
Naam *
E-mailadres *
Inhoud *
Afbeelding verificatie * Captcha afbeeldingAfbeelding vernieuwen
   
 

Niek: "Grote verandering!

Na de trainingen met Inge heb ik een andere hond. En heeft mijn hond een andere baas. Want zowel Gaia als ik zijn veranderd, in positieve zin!! Gaia is een tijd geleden bij de dagopvang weggelopen en heeft een paar uur rondgezworven. Daarna was zij heel bang. Durfde niet meer langs een weiland met koeien te lopen, sprong bij voorbijrijdende auto's in de sloot en als we andere mensen tegenkwamen dook ze de struiken in. Alleen voor andere honden was ze niet bang, daar rende ze naar toe zonder ook maar ergens naar te kijken (en als ze daarvoor 3 akkers en een weg moest oversteken maakte haar dat opeens niet meer uit, laat staan dat ze nog luisterde naar me). Door de training met Inge heb ik inzicht gekregen in het gedrag van honden in het algemeen, van Gaia specifiek en van mijzelf. En bovenal: van de wisselwerking tussen ons. In het begin vond ik veel van wat Inge zei "abracadabra", maar na een aantal trainingen viel alles op zijn plek en kon ik ook zelf aan de slag met wat ik allemaal leerde. De metaforen die ze gebruikt zijn erg helpend. Als ik aan het koken ben en er kookt wat over, denk ik altijd nog aan Inge ;-) En wat ik het mooie aan deze manier van trainen en leren vind: doordat ik geen trucje geleerd heb maar echt inzicht gekregen heb, kan ik Gaia (mezelf en soms andere honden) ook in andere situaties die lastig zijn helpen om deze ontspannen te laten verlopen met als resultaat een blij hond (en blije baas ;-) ). Kortom: Inge, ik vind je echt een natuurtalent en soms denk ik dat je kan toveren. Heel veel dank voor je hulp!! Met een trotse glimlach kijk ik naar Gaia als ze ontspannen rondrent tijdens onze vele wandelingen. Zelfs andere honden ontmoeten verloopt nu zonder problemen!

vrijdag 07 mei 2021

Jolien: Roedelwandeling

Heel veel geleerd tijdens de roedelwandelingen. Ik vind het super fijn om op een ontspannen manier te leren wandelen met mijn hond. Het is een grote dog die altijd heel veel aandacht op straat kreeg en daardoor bang geworden was van mensen. Door hem meer zelfvertrouwen te geven is hij een heel sociale hond geworden naar mens en dier. De tijd en goede adviezen van Inge heeft ons heel erg geholpen! Ze neemt echt de tijd om te leren kijken naar je hond en is heel duidelijk in haar trainingen.

dinsdag 04 mei 2021

Inge: Terug van weg geweest

Beste hondenvrienden, Nadat het een poosje stil is geweest pakken we de lijn:) weer op! Hondencentrum loenatiks is in een nieuw jasje gestoken, er worden nieuwe services aangeboden. Veel plezier met het ontdekken waarin je verder kan komen met je hond. Hopelijk zie ik je snel weer in de bossen... Groetjes Inge

vrijdag 12 maart 2021

Marieke: ontspannen

Wij hebben een jonge beauceron reu. Wij waren op zoek naar iemand die ons kon helpen om Sjef netjes aan de lijn te laten lopen. Al snel werd duidelijk dat Sjef veel meer nodig had dan alleen maar het niet trekken aan de lijn. Inge heeft me laten zien wat Sjef ons allemaal vertelt en wat hij nodig heeft om een ontspannen, relaxte hond te worden. We zijn nu ongeveer een half jaar verder en we merken al zoveel verschil! Inge benoemt wat ze ziet en hoe Sjef in verschillende situaties reageert, maar vooral ook wat mijn inbreng daarin is. Zij laat me zien wat vertrouwen is en hoe ik ervoor kan zorgen dat Sjef een zelfbewuste hond wordt. Het wordt zoveel leuker om met je hond samen te werken, een team te worden, wanneer je elkaar beter begrijpt. We zijn nog druk aan het trainen, maar we zijn er van overtuigd dat we in Inge dé persoon gevonden hebben om ons en Sjef verder te helpen!

dinsdag 28 juni 2016

Marthe: Doel: sociale hond

6 maanden geleden was ik op zoek naar een professionele trainer/gedragsdeskundige om me te helpen onze Maya te socialiseren. Maya is een kruising Herder/Staffordshire en is met 2 jaar bij ons gekomen uit het asiel. Na een aantal negatieve ervaringen met hondenscholen en uitlaatservices heb ik besloten om iemand te zoeken die ervaring heeft en werkt met roedels. Ik zocht iemand die niet bang is om de uitdaging aan te gaan van werken met een intens gespannen hond, die agressief reageert. Dit heb ik in Inge zeker gevonden. Ik ben vooral heel erg blij met de rust die ze uitstraalt en de enorme hoeveelheden kennis en inzichten die ze je geeft door feedback te geven op wat je zegt en doet, door voorbeeld situaties aan te halen, door gedrag van jouw hond en andere honden te benoemen tijdens het wandelen en nog veel meer... Inge steekt veel tijd en energie in de ondersteuning op afstand, ze biedt je veel opties om tussen de trainingen door bezig te blijven met je leer proces en is hierin flexibel. Verder is ze duidelijk in haar communicatie, geeft aan wat ze wel en niet kan en ze is altijd eerlijk over wat ze denkt dat jij en je hond nodig hebben om weer een stap verder te komen. We hebben met Maya het ultieme einddoel nog niet behaald: een sociale hond die kalm blijft als ze andere honden ontmoet, ook als deze niet in balans zijn. Maar ik ben er door Inge wel van overtuigd geraakt dat dit haalbaar is! En ik zie door alles wat ik al heb geleerd, nu ook de potentie van Maya en vooruitgang die we al hebben geboekt! Ik vind het heel fijn en ook erg leuk om met Inge te werken en hoop in de toekomst te blijven wandelen met haar roedel!!! Inge heeft het gevoel van een probleem geval/uitzondering te zijn, bij mij weggenomen. Bedankt daarvoor Inge!

zaterdag 28 mei 2016

 

Powered by Phoca Guestbook

 

Informatie en of inschrijven;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           telefoon:  0031 (0)627 480 273,  Inge Lambriex