Voor een sociaal, positief opgevoede, gehoorzame gezinshond. 

Coaching & bewustwording. Voor begeleiding en inspiratie.

Holistisch hondencentrum LOENATIKS

  

 • Loenatiks traint de hond
  Loenatiks traint de hond

   

  Er kunnen verschillende redenen zijn waarom of waardoor jezelf niet in de gelegenheid bent om de hond te trainen. Soms is het juist wat de hond nodig heeft, om door een ander getraind te worden.

   

 • Consult
  Consult

  Tijdens een consult krijg je persoonlijke begeleiding bij het voorkomen/verhelpen van het

  (probleem gevende) gedrag van de hond. Hond en handler worden stapsgewijs geleerd

  op een andere wijze met elkaar om te gaan in verschillende situaties.

 • Roedelwandeling
  Roedelwandeling
  Het doel van de roedelwandelingen is dat de handler bewust wordt en leert te begrijpen welke informatie een hond binnenkrijgt tijdens een dagelijkse wandeling. Wat zijn de triggers en hoe de hond deze omzet.
   
 • Bewustwording training
  Bewustwording training
  Het doel van de bewustwording training is dat de handler bewust wordt en leert te begrijpen welke communicatie je met de hond voert en hoe dit binnenkomt bij de hond. Hoe de hond hierop terug communiceert en hoe wij daarop weer reageren (interactie). Doordat er kennis geven wordt over wat er gebeurt kan je leren hoe dit om te buigen.
 • Workshop
  Workshop

   

  Om een verandering in je leven toe te laten is enige inspanning vereist. De beloning is een zelfgekozen gewenste verandering, toegepast in een zinvoller, bevredigend leven.

   

   

 • Kennis sessie
  Kennis sessie

   

  De mogelijkheid om nieuwe kennis op te doen, om ervaringen te delen, inzichten te krijgen en het verbeteren van vaardigheden, kan je tot inspirerende bevindingen komen.

   

 • Telefonisch consult
  Telefonisch consult

   

  Krijg inzicht en advies. Wordt geholpen met de oplossing voor het betreffende gedrag.

   

   

   

   

 • SpelOtheek
  SpelOtheek

   

  Het verhuur van therapeutisch speelgoed, om zo je hond in balans te houden!

  Er zijn denkpuzzels en stimulerende puzzels.

   

   

 • Loenatiques kettingen
  Loenatiques kettingen

   

   

  Een sieraad wat op een natuurlijke manier bescherming geeft tegen vlooien en teken.

   

   

   

 • Loenatik lijn en rugtas
  Loenatik lijn en rugtas

   

   

  Ervaar het effect van hulpmiddelen waar je hond zich prettig bij voelt.

   

   

   

   

De holistische gedragsbegeleiding omvat het dier in al zijn facetten en houdt rekening  met lichaam, geest, ziel, voeding en beweging, maar ook met de huisvesting en  de omgangsvormen tussen mens en dier. Een gezonde hond wordt beschouwd als een dier  wat in harmonie leeft met zijn omgeving. Pas wanneer er lichamelijke, emotionele en  of gedragsmatige klachten zijn, merken we dat er een onbalans is ontstaan.

Het opvoeden en trainen kan vanaf 8 weken jong ingezet worden tot een oneindige leeftijd...

Tijdens een consult krijg je persoonlijke begeleiding bij het voorkomen/ verhelpen van het  (probleem gevende) gedrag van de hond. Hond en handler worden stapsgewijs geleerd  op een andere wijze met elkaar om te gaan in verschillende situaties.

Loenatiks leent vrijblijvend boeken en dvd’s uit over het gedrag van mens en dier, om het advies te ondersteunen.

Doorlopend is de hond in interactie met je en vraagt constant reacties van je, waarbij je moet bepalen wat goed of fout is en weet dit in jouw voordeel te gebruiken. Als je de waarde van de hulpmiddelen en motivatie gaat verwarren, dan zal je training met de hond uiteindelijk neerkomen op het aanleren van een aantal kunstjes. Doet de hond een kunstje (hoe goed deze ook word uitgevoerd), dan is de motivatie, de uitdaging verlegd naar het hulpmiddel. Doel: hulpmiddel en beloning samen laten vallen. Het gaat de hond alleen maar om de beloning en niet meer om jou. Doet de hond echt iets voor je, dan presteert hij voor je. Omdat de rangordeverhoudingen goed zijn en doordat hij deze accepteert en respecteert, werkt hij voor de leider. Honden trainen volgens de regels van de natuur. Zie www.deroedel.com


Werkwijze consult

 

Informatie en of inschrijven;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           telefoon:  0031 (0)627 480 273,  Inge Lambriex